Значението на дигиталната трансформация и модернизацията е неоспоримо в днешния бързо развиващ се бизнес свят. Компаниите трябва да се разрастват.   Не само, за да бъдат в крак с новото, но и за да се подготвят за следващото ниво. Това е особено валидно,  когато става въпрос за цифрови инструменти и технологии.

Също така  е и  сериозно предизвикателство. Много опити за дигитална трансформация се провалят изцяло. Статистиката посочва диапазон от около  70  до 84%.  Повечето компании са положили усилия и не успяват да видят ползата от това. Естественият резултат от тази  ситуация е,  че дори по-висок процент от компаниите са изправени пред значителни предизвикателства по пътя към трансформацията.

Трансформирането може да  причини огромни смущения в бизнеса и ежедневните му потребители. Това опасение   се  среща твърде често. Достоверни примери доказват, че успешното прилагане на технологията е възможно. Дори без потребителите да усетят смущение в преживяването си.  Предлагаме ви някои ключови тактики за разработване на силна стратегия за трансформация. Това включва оптимизиране на потребителското изживяване и подкрепа за непрекъснат растеж на бизнеса на всяка стъпка по пътя към целта.

Технологията не е всесилна

Целенасочените промени в бизнес процесите трябва да бъдат утвърдени много преди технологичните. Програмните решения трябва да бъдат само средство за подпомагане и оптимизиране на бизнеса. Икономическата обосновка за дигитална трансформация трябва да е на първо място.  Да бъде ръководена от бизнес лидери. Трансформацията трябва да се осъществява  по начин, свеждащ  до минимум сериозните прекъсвания на бизнес процесите. Очакването технологията да реши магически  проблемите  представлява  губеща позиция. Внедряването на  дигитални решения от следващо поколение не е  само получаване на  фантастична нова технология. Целта е подобряването на бизнеса.

Пресищане с технологии

Друга често срещана грешка на лидерите на дигиталната трансформация е претоварването с нови технологии. Добронамерената, но в крайна сметка непродуктивна нагласа тип ,,всичко наведнъж“  води до  вредни и трайни ефекти. Това може да застраши и гладко работещи проекти, навременното и успешно внедряване и в крайна сметка самото  възприятие на потребителите.

За да  бъдат адекватни на реалността, компаниите трябва да се съсредоточат само върху трансформирането  още в началото.  Също така и  върху това да не навредят на технологичното ядро ​​в процеса на въвеждане. По-късно те могат постепенно да осъществят промени с добавена стойност за  оптимизация. Във времена на екстремни промени трябва да поставите изживяването на крайния потребител на първо място и да дадете приоритет на минимизирането на смущенията в бизнеса. Преходът трябва да бъде плавен.

Борбата е необходима

Може би бизнесът ще се увлече твърде много в техническата страна на нещата. Или екипът за управление на промените ще бъде интегриран в проекта твърде късно. Възможно е,  вътрешните оповестявания на вашия проект за внедряване  да бъдат слаби и неефективни.  Сигурното е, че ще има предизвикателства. Партньорите и консултантите, твърдящи обратното, имат за цел, да продадат продукт. Трансформирането на една компания е монументална задача.

Все пак това е предизвикателство, не по-малко необходимо, дори и да се очакват такива изпитания.

Когато тръгвате  по този път, уверете се, че сте  избрали надежден и опитен партньор. Такъв, който е минал през него – достатъчно пъти, за да знаете какво може, трябва и ще се случи в  хода на събитията. Бъдете прагматични, вместо хипотетични. Стремете се към ясни и осезаеми ползи. Уверете се, че подхождате към проекта с технологично ориентиран начин на мислене. Също  и  с методология,  поддържаща вашия екип фокусиран, продуктивен и стратегически ориентиран. Необходима е много работа, за да се улесни този процес.

Smart Business Soft е софтуерна компания, специализирана в областта на внедряване на бизнес софтуерни решения от клас ERP, CRM и BI. Ние сме ангажирани със 100% удовлетвореност на клиентите.

Независимо дали внедрявате нова ERP система или актуализирате и подобрявате настоящата си система, нашата методология за внедряване е изградена на базата на дългогодишен опит, за да стартираме работа със системата бързо и ефективно.

Разбираме колко сериозно и трудно може да бъде адаптирането към новата система за вашата компания. Нашата цел е не само да помогнем за опростряването на структурата на бизнеса, но и да подпомогнем прехода по най-добрия начин за вашия бизнес.

Доказали сме, че сме надежден бизнес партньор, предлагащ решения, отговарящи на вашите нужди и бюджет. Ние сме тук с правилните въпроси и най-добрите технологии в индустрията.

Свържете се с екипа ни за повече информация и индивидуална консултация.

//smartbsoft.com/wp-content/uploads/2020/08/footer_logo_deep-1.png