Светът на ERP системите непрекъснато се развива. За компании,  търсещи дигитална трансформация,  познаването  на софтуерните тенденции е задължително.  Ако следите областта, можете по-точно да прецените какъв тип софтуер отговаря най-добре на вашите нужди – сега и в бъдеще.

Представяме ви пет прогнозирани тенденции при ERP системите за 2023 година.

Облачните ERP системи затвърждават позициите си

ERP системите бавно се отдалечават от локалните решения. Това движение се ускори през последните години, като много от тях се насочиха към облачното пространство. Доставчиците на ERP инвестират повече в облачни технологии от всякога. Тези решения стават все по-достъпни за по-малките фирми.

Облачните ERP решения предлагат много предимства, включително удобни за потребителя приложения и възможности за различни платформи. По-малките компании могат дори да използват облачни модели, за да увеличат своите инвестиции в програмни продукти. Така въвеждат по-напреднали технологии по пътя към успеха.

Повишен фокус върху ERP за мобилни устройства

Тази тенденция се развива заедно с ERP решения, базирани на облак. Когато преместите вашите ERP функции към облака,  получавате възможността за достъп до данните директно от вашето мобилно устройство. 87% от фирмите разчитат на своите служители да използват мобилни устройства за достъп до фирмените приложения. Това определено има смисъл. Преминаването към мобилното пространство  изглежда естествено.

Освен това компаниите трябва да отговорят на нуждите от дистанционна и гъвкава  работа. Чрез въвеждането на  ERP за мобилни устройства, вашите служители могат да бъдат по-активни извън офиса или склада.

Нарастващо търсене на специфични за индустрията решения

Много доставчици предлагат  решения, осигуряващи основните възможности за поддръжка на всеки тип организация. Все пак много фирми изискват поне  в известна степен  персонализиране на платформата, за да поддържа техните специфични работни процеси.

В зависимост от необходимото ниво на персонализиране, това може да бъде скъп и  дългосрочен проект. Например, функционалността на една ERP система за производствена компания ще се различава от бизнеса за електронна търговия. Тези специализирани решения често са на по-висока цена.  В зависимост от необходимата функционалност могат да осигурят спестяване на разходи в бъдеще.

Усъвършенстван ERP софтуер

Днес има платформи, които включват технологии като изкуствен интелект (AI- Artificial Intelligence) и машинно обучение (ML – Machine Learning). AI  и ML разширяват възможностите за анализ на данни на ERP системите. Те трансформират сведенията в реални прогнози. Също така  могат да улеснят интелигентните функции като интерактивни асистенти и автоматизация без докосване. Изкуственият интелект и стратегиите за машинно обучение продължават да се подобряват. Те ще могат да поемат все по-голям брой рутинни дейности, които в момента изискват човешко мнение.

Значение на Интернет на нещата (IOT)

С увеличаването на популярността на облачното ERP, повече организации успяха да се възползват от интернет на нещата (IoT). Благодарение на предимства като подобрено управление на активи, по-точно прогнозиране и  по-гладка вътрешна комуникация в бъдеще Интернет на нещата ще стане  все по-интегриран с ERP.

Днешните ERP системи напредват и променят бизнес дейностите. Към тях непрекъснато се добавят по-напреднали технологии. Важно е, да се съсредоточите върху внедряването на ERP. Така вървите напред към успеха и сте в крак с най-новите технологични тенденции.

ERP.net е ERP платформа, насочена към малък, среден и голям бизнес, която напълно изпълнява изискванията на нашите клиенти. Тя е лесна за използване и осигурява цялостен контрол над основните бизнес процеси.

ERP системата обединява всички ИТ компоненти в една компания, включително телекомуникационните решения, CRM (Customer Relationship Management), онлайн магазина и други. ERP заема централно място при дефинирането и управлението на бизнес процесите, управлението на корпоративните ресурси, производство, сервиз, управление на склад, доставките, продажбите, маркетинговите кампании, финансите и счетоводството, човешките ресурси и други.

Иновативната технология ни дава възможност да разработваме допълнителни решения, в зависимост от специфичните изисквания на всеки отделен клиент, като в същото време се запазва безпроблемното преминаване към нови версии.

Свържете се с екипа на Smart Business Soft за повече информация.

//smartbsoft.com/wp-content/uploads/2020/08/footer_logo_deep-1.png