В търговията на дребно се обработва огромно количество информация – от данни за доставчици до модел на закупуване на клиента, от информация за служителите до подробности за инвентара.

Power BI може да записва тези точки от данни и да генерира полезна информация за ефективно насочване към клиентите чрез персонализирани предложения. Като собственик на бизнес, вие ще искате вашият магазин да постигне по-високи продажби, да намали разходите, свързани с операциите и придобиването на клиенти и да предостави изключителни клиентски преживявания. С ефективното BI решение, това става по-лесно.

Управление на множество местоположения

Като собственик на бизнес, ако отваряте нови магазини в градовете, това означава, че бизнесът ви процъфтява. Новите магазини са прекрасна възможност за достигане до много по-голяма клиентска база, но те също представляват и належащо предизвикателство: всеки от тези магазини трябва да поддържа репутацията на марката и да предоставя безкомпромисни услуги на всеки клиент.

И виждайки колко динамична е индустрията, няма място за грешки. Когато нещо не работи както трябва, е необходимо незабавно да се поправи.

С Power BI можете да се възползвате от отчитането и анализа, и да откриете различни тенденции в продажбите, регулациите, инвентара и маржовете на всяко място и да подобрите процесите си във всичките си магазини.

Благодарение на Power BI можете да получите представа защо някои от вашите магазини се представят слабо или защо клиентите не купуват определени продукти в магазин, въпреки офертите и отстъпките.

Промяна на тенденциите при клиентите

Изискванията на клиентите се промениха значително през последните няколко години. Те са по-наясно с нуждите си, четат и правят задълбочени проучвания за продуктите, които искат да купят. Фокусната точка вече е информация и те искат всичко това в реално време.

За да увеличите максимално потенциала на вашите магазини, трябва да отговорите на тези изисквания, за да привлечете нови и да запазите лоялността на старите си клиенти. Освен това се нуждаете от информация, за да усъвършенствате начините за продажби.

Отдавна е доказано, че човешкият мозък може да обработва изображения много по-бързо от текста. Визуалните елементи работят на различни нива в организацията и водят до конкретни отговори, превръщайки визуализацията на данни в основен компонент на всеки бизнес. Power BI обогатява вашите отчети с цветни, проницателни и персонализиращи се табла за по-добри и бързи решения.

Няколко източника на данни

Всеки един търговски обект има много източници на данни. Въпросът е, колко се използват? Данните, съхранявани на няколко места и в различни формати най-вероятно ще бъдат фрагментирани между структурирани, полуструктурирани и неструктурирани данни.

Вашите магазини ще имат POS системи, CRM софтуер, мобилни приложения и всеки източник генерира огромни количества данни. Те имат потенциала да ви предоставят нови бизнес възможности и шанс да увеличат възвръщаемостта на инвестициите.

Различните източници на информация не позволяват общ поглед и анализ на ситуацията динамично във всеки един момент. Power BI обединява и унифицира данните.

Преодолявайте предизвикателствата и не пропускайте възможностите

Power BI дава възможност за отчети в реално време, чрез които могат да се вземат бързи и ефективни решения от ръководствата на компаниите. При този постоянно променящ се пазар, определянето на реалистични квоти се оказва трудно, особено когато успехът на продажбите зависи от променливи като регион, месец и клиентски сегмент. Power BI се справя с трудностите, като събира на едно място предишните и текущите данни, за да може екипът да си поставя постижими цели в бъдеще.

//smartbsoft.com/wp-content/uploads/2020/08/footer_logo_deep-1.png