Бързото и лесно придвижване на задачите между отделите, автоматичните имейли и нотификации, които предлагат софтуерите за управление на услуги на терен, ускоряват времето за изпълнение на всяка задача.

Едно от предимствата на тези решения е, че може да се използва на мобилни устройства като таблети или смартфони. Това им позволява да проследяват детайли по отделните задачи, да правят заявки, да коригират своевременно графици ако има забавяне с дадена дейност, което от своя страна води до голямо улеснение в работните процеси, по-добро планиране и възможност за бърза реакция при възникване на проблеми.

Компаниите могат да използват Field Desk софтуер, за да създават, управляват и проследяват котировки, фактури, разписки и цифрови подписи на споразумения с клиенти. Това намалява необходимостта от препращането на голям брой документи и възможностите за грешки във фактури или липсваща документация.

Друго съществено предимство е, че служителите могат да видят своите графици в реално време и по този начин да се приоритизират задачите. Това  означава и че ръководителите на екипите могат да разменят ресурси, да изпълняват спешни задачи или да извикват екипи, ако е необходимо през целия ден, без да изпитват затруднения при провеждане на телефонни обаждания и ръчно пренасочване на хора.

Софтуерът позволява служителите да добавят и своя собствена информация към графиците или да актуализират системата, когато работата отнема повече време от очакваното. Автоматизацията може да се включи, за да коригира графиците, да пренасочва ресурсите или да подаде сигнал на клиентите, за да ги уведоми за изменение в очакваното време за обслужване.

//smartbsoft.com/wp-content/uploads/2020/08/footer_logo_deep-1.png